Het fotograferen van vogels is een bijzonder leuke en mooie bezigheid. Tegelijk is het ook een enorme uitdaging. Een aantal zaken zijn van groot belang. Vogels zijn snel dus een korte sluitertijd is van groot belang om een scherpe foto te krijgen. In principe kan je met alle camera’s vogels fotograferen. Twee elementen zijn van belang. ten eerste is het essentieel dat je kan inzoomen. Daarnaast is het een vereiste dat je de instellingen kan veranderen. In ieder geval is het instellen van de sluitertijd essentieel. Vogels schieten is een uitdaging. Vliegende vogels moeten goed worden voorbereid. Soms is de foto van een vogel op je kleine scherm nogal helder, maar eenmaal op het werk kan dit een beetje frustrerend blijken. Veel zoomen zijn zo groot dat ze het beeld snel nemen. Laten we wat tips nemen om op weg te gaan.

Wat is de beste camera voor vogelfotografie?

In werkelijkheid hebben vogels een camera bij de hand. Het zal belangrijk zijn om de camera op een uitgebreide manier te gebruiken en het moet snel zijn. Als het gaat om het fotograferen van vogels die vliegen, blijven ze niet stilzitten. U kunt ook een spiegelreflexcamera gebruiken. Deze verschillen zijn meestal gebaseerd op grootte, automatischefocus, en lens beschikbaarheid. Spiegel Reflex camera’s zijn op grote schaal gebruikt om vogels te fotograferen. Het heeft goede autofocus. Op dezelfde manier is de spiegelcamera lens ook verkrijgbaar met verschillende opties.

De juiste apparatuur voor vogelfotografie

Je hebt goede apparatuur nodig bij het fotograferen van vogels. Het is ook mogelijk om een vogel vast te leggen op een mobiele of draagbare camera en dat betekent een goede DSLR lens. Hier zijn enkele van de instrumenten die gebruikt worden bij het fotograferen van vogels.

Apparatuur

De vogel moet de beste uitrusting hebben voor de foto die je neemt. Goede camera en objectief! Een robuuste camera statief kan grote fotografische prestaties bieden en is niet nodig om vogels te fotograferen.

De juiste instellingen voor het fotograferen van vogels

De uitdaging in vogelfoto’s is scherp en duidelijk. Dit kan worden bereikt door de juiste instellingen te gebruiken. Hieronder een lijst met de verschillende instellingen die ik heb gebruikt.

Achtergrond

Controleer altijd je achtergrond. Als we ons omdraaien of over onze knieën gaan… kan het onze omgeving plotseling veranderen.

 

De beste camera

Vogels vliegen snel. Vandaar de behoefte aan de snelste digitale camera’s. Vertel me de betekenis van snelheid en waarom? Hetzelfde geldt voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat vogels tijdens de vlucht bevroren worden. Het is nooit wazig geweest. Systeemcamera’s hebben meestal snellere sluitertijd dan spiegelgevoelige camera’s. Ze hebben meestal een verbeterde burstfunctie. Het zal meerdere foto’s per seconde (FPS) nemen en dit kan zeer nuttig zijn voor zeldzame vogels. Je schiet constant. Niemand mag snel autofocus negeren. Een foto zonder de scherpste is niet goed. Spiegelreflexcamera’s zijn vaak superieur voor snelle autofocus. Het is echter onmogelijk om systeemcamera’s achter te laten voor die job.

Scherptediepte: wazige achtergrond bij vogelfotografie

Zie je vogels bij takken of bomen? Achter de vogels, is er genoeg gratis parkeren. Het is gemakkelijk om wazige achtergronden te creëren met een zeer lage beelddiepte vanwege een hoog zoomniveau met een uitstekend diafragma. De focus ligt ook volledig op vogels. Onthoud dat het eenvoudiger is om uit te leggen dan te doen. Weet je niet waar een vogel is? Deze foto’s worden meestal getoond zoals ze zijn, in plaats van niet. Ondanks zijn verschijning is deze Uil slechts gedeeltelijk verborgen onder een tak te zien. De boom in de linkerbovenhoek heeft een ongelijke diagonale lijn en is te dominant. Droge takken bij de uil zorgen ook voor een onplezierig beeld. Afgezien van de verlichting was het niet bijzonder mooi.

Objectief

Als je vogelfotografie wilt, moet je een uitstekend objectief en goed bereik hebben om de resultaten te krijgen. Vogels kunnen soms verder weg zijn. Het aanbevolen bereik moet 300 mm bereiken, hoewel het grotere bereik zeker beter is. Met een Teleconversie of Expander kunt u uw bereik aanzienlijk verhogen zonder het kopen van een hoge prijsdoelstelling. U kunt doelstellingen kopen van Canon of Nikon, maar doelstellingen van Tamron of Sigma zijn goede alternatieven. De doelstelling toont aanzienlijke prijsverschillen tussen de twee groepen ondernemingen aan. Hoe hoger de kosten van de doelstelling, hoe beter bril hoe sneller de technieken en hoe sneller de focus.

Sluitertijd bij het fotograferen van vliegende vogels

Als een fotograaf vogels fotografeert, let dan goed op sluitersnelheden. De sluitertijd voor de bevroren bewegingen is typisch 1/500 s of 1/1.000 s. Afhankelijk van hoe close je vlucht is, heb je een iets langzamere sluitertijd nodig om dit resultaat te bereiken. Fluctuerende varkens gefotografeerd bij sluitertijd van 1/1.000. Met sluitersnelheid 1 1000 seconden is hun vlucht volledig bevroren. De vogel werd gefotografeerd op 1/2000 sluitertijd. Ik koos voor kortere sluitersnelheden omdat ze dichtbij kwamen. Alleen de vleugeltoppen van de voorste vogels hebben nog wat wazige (niet veel last van mij) Het is ook mogelijk om een activiteit te fotograferen.

Het juiste moment

Het is gewoon dat het samenstellen van foto’s iets interessants kan zijn. Dus laat het plaatje ook eens zien. Prachtige vogelfoto’s vallen op door verlichting, compositie en het moment van fotograferen. Robins die de vruchten in hun mond hebben zijn een beetje anders dan die met lege snavels of beagles. Hieronder zijn foto’s vergelijkbaar met de bovenstaande en er is ook een klein onderscheid. Wat is het beste? Door een meevaller staat de veer op zijn kea rechtop en krijgt een schattig Tint. Kolibrietjes openen hun snavel en likken hun lippen. Regendruppels maken deze foto nog bijzonderer. Hoe gaat dit? Jumjum, die vissen waren geweldig!

Lange lens

Kun je de meest nuttige lenzen op vogelfoto’s zetten? Bijna alle foto’s in dit artikel hebben minstens een hoek van 100 mm. Ik heb een 70-30-300mm lens of een 80-200-600-mm lens. Telt 300mm echt? Maar soms. Ik geef de voorkeur aan meer gedetailleerde situaties zoals hierboven. Voorbeelden 600-900mm van 600mm mm. Ik denk dat het juist is. De lens is een beetje te groot om mee te dragen. Vergeet niet dat hoe groter de vogel, hoe meer het zal duren voor foto’s. Het is vergelijkbaar met mensen die dichtbij zijn. Mijn fotograaf fotografeerde de meeuw met een 66 mm lens. Hij wist niet zeker waarom hij dichtbij kwam. Foto op 300 mm.

Vogels in het landschap

Het is een beetje als een open-up. Het is een beetje groter. Het zal dan worden opgenomen in landschapsfoto’s en de vogel wordt toegevoegd aan de foto. Ze maken het beeld interessanter. Een prachtige ochtend omringd door wolken. De meeuw is verankerd door de paal. De vogel voegt een extra dimensie toe aan dit beeld. Deze pelikaan surft sierlijk in water. (Colorado, Rica Het is een vroege middag mist en het is koud geweest. We hebben geen idee. Door achtergrondverlichting zien we prachtige verschillende vleugelvormen: eend, vogel, lafaard, zwaan. Toen ik in Waimea Canyon fotografeerde kwam er een haan in mijn foto’s hahaha!

Diafragma

Voor vogels die wazig en onbereikbaar lijken op een foto, moeten de grotere openingen op f/4 en f/2.8. Het nadeel van een breed diafragma (f/28) kan zijn dat op een foto de vogels niet altijd zo dichtbij zijn (een klein gezichtsveld), maar misschien alleen de hoofden. Een suggestie voor vogels zou zijn om een kleinere opening f/8 te gebruiken. Zodra het zoomen is voltooid, wordt de achtergrond wazig en wazig. Actie foto’s zijn het beste als de camera gebruik maakt van een f/8 of f/11 middenrif. Het geeft je een nog dieper zicht en de vogels zijn scherper in de verte. Dit kan worden verklaard door middel van vogelgrootte.

2 Welke lens voor vogelfotografie

U moet gebruik maken van een goede lens en een gemakkelijk te gebruiken lens bij het fotograferen van vogels. Aangezien het vogelen vaak dicht bij een goede afstand ligt, is het raadzaam om een lens tot 300 mm te gebruiken. Een ander voordeel is het gebruik van uitgebreide lenzen om het bereik uit te breiden. Hieronder vindt u vele overzichten van goede lenzen voor het fotograferen van vogels. Ik begin met lenzen van Canon spiegelreflexcamera’s en heb dan het overzicht voor Canon camera’s. Ik schakelde een spiegelreflex Nikon camera in met een overzicht voor Nikon Z camera en een overzicht voor Sony systeem camera.

Beelden per seconde

Wanneer u de camera gebruikt, detecteert uw camera automatisch het aantal foto’s dat u in één rij kunt maken. Het is nuttig om vogelbeelden te fotograferen wanneer de foto samen genomen kan worden. Zorg er ook voor dat je snel schiet. Het moet ook in staat zijn om sportmodus te gebruiken om meerdere schoten tegelijk te nemen, in plaats van alleen de enkele schot. Het kan ook worden geconfigureerd op Nikon spiegelreflexcamera’s via het commando Drive en de optie voor Continuous high speed op de Nikon DSLR’s kan worden gebruikt. U kunt ook de Relax-knop ingedrukt houden om meerdere foto’s tegelijk vast te leggen.

Teleconverter

Met behulp van een automatische converter voor vogels verhoogt uw tele-objectieve mogelijkheden aanzienlijk. Teleconverters worden geïnstalleerd tussen het lichaam en het doel. In teleconverters zijn millimeters te vermenigvuldigen. Bij 2x vergroting wordt het maximale bereik verdubbeld. Met behulp van een 200mm objectief groeit hij 400mm. Met andere woorden, als de Sigma in staat is om 300 mm brandpuntsafstand te produceren op 2,0x, dan is het 600mm f/5.6 focussen. De helderheid daalt van f/2.8 tot f/6.8. Een teleconvertible kan autofocus doen verdwijnen. Vind de beste teleconverters beschikbaar voor u.

Voeren: ja of nee?

Als je in de winter in je tuin een eikel of pinda’s ophangt, is er niets mis. En als je de vogel uit een hoek ophangt of neerlegt om foto’s van ze te maken, ben je slim. Het voedsel van vogels kan beide problemen veroorzaken, maar is meestal niet gunstig als u wilt dat de vogels beschermd. Mijn ouders hadden de eenden zoveel voedsel gegeven dat ze niet meer hadden gegeten. De ratten werden gestoord en vanaf nu heeft de gemeente gevraagd om vogels opnieuw te voeden. In Curaco is het heel duidelijk om de flamingo niet te voeren. De Hawaïaanse eilanden zijn mijn thuisbasis geworden.

Voeren: ja of nee?

Als je in de winter in je tuin een eikel of pinda’s ophangt, is er niets mis. En als je de vogel uit een hoek ophangt of neerlegt om foto’s van ze te maken, ben je slim. Het voedsel van vogels kan beide problemen veroorzaken, maar is meestal niet gunstig als u wilt dat de vogels beschermd. Mijn ouders hadden de eenden zoveel voedsel gegeven dat ze niet meer hadden gegeten. De ratten werden gestoord en vanaf nu heeft de gemeente gevraagd om vogels opnieuw te voeden. In Curaco is het heel duidelijk om de flamingo niet te voeren. De Hawaïaanse eilanden zijn mijn thuisbasis geworden.

Geduld en doorzettingsvermogen

Fotografie vaardigheden vereist geduld. Je kunt in dit artikel foto’s zien van kolibrie in Costa Rica. Hij is vrij klein variërend van 10 cm tot 15 cm lang. De vleugelbeweging van een kolibrie kan 30 tot 60 keer per seconde variëren. Het is een beetje vreemd. Kolibrietjes zijn een ongespecificeerde soort zonder vleugels. Dus ik had een baan en ik zou heel blij zijn om deze vogels te fotograferen! Deze foto is naar mij gekomen vanuit ons hotel in Fortuna, Costa Rica. Verschillende kolibries vlogen. Al snel vonden mijn vrienden een aantal plaatsen waar ze vaak naar terug keren.

Spotmeting

Gebruik een camera voor metingen vooral van de vliegende vogels. Dit zorgt voor meer kansen op een duidelijk beeld. Het is soms moeilijk om de verlichting correct aan te passen. De nadelen zijn onder andere: de lichtmetingen van sommige camera’s zijn afgestemd op het focuspunt en sommige camera’s hebben vlekken gemeten vanuit het midden van het beeld. In het midden moeten dus ook de vogels in het midden worden gefotografeerd. Controleer de handleiding van uw camera’s voor lichtmetingen. Het voorkomt overmatige blootstelling aan lucht. Maak altijd goede foto’s.

Let op de achtergrond

Ongeacht hoe vaak we vogels schieten vliegend of struikelend rond bomen, kijk altijd goed naar de achtergrond. Wanneer vogels over je heen vliegen, is de hemel je beeld van hen. Het is mijn favoriete kikker uitzicht. Mooie blauwe luchten voor dit uitzicht! Het draait allemaal om smaak. Misschien vind je het leuker als de foto wit is, of kies je voor bewolkte dagen voor fotografie. Zorg ervoor dat vogels niet op een griezelig silhouet lijken. Deze Roodstaart Tropicbird werd vorige week gefotografeerd op Cook Island. De staart moet er goed uit komen.

2 Vogelfotografie: sluitertijd

Hoe lang de sluiter duurt hangt af van het moment. Kunnen de vogels nog stil zijn als de zon laag is? De sluitertijd kan ook ingesteld worden op 1/250 sec. Kunnen we vogels fotograferen tijdens de vlucht? Het is waarschijnlijk dat uw sluitertijd 1500 fps of 11000 rpm zal bereiken. Kunnen we actie ondernemen? Gebruik een opening van 0 tot 1200 e. Ik heb ook aanbevolen om te experimenteren met sluiter snelheid. Lage sluitertijd creëert ook creatieve beelden omdat de camera beweging neemt in het beeld. – 450mm. Iets meer dan 500x4x4.” ISO 500.

1 Vogelfotografie: camerastand

Spiegelrefractiecamera’s hebben verschillende voorselecteerbare modi, die diafragma’s en sluitertijd bepalen. De bekendste stands waren de geautomatiseerde stand (AUTO in Canon en Nikon), de sluitertijd (TV in Canon en S in Nikon), de diafragma stand (av in Canon en A in Nikon) en de M stand. Hoe maak ik foto’s van de onderwerpen in mijn portretten? Als u de diafragmamodus gebruikt, werkt u bijvoorbeeld perfect, f2.8 diafragma of f4.0. Dit geeft je scherpere beelden als je een waas bent. Mag ik foto’s maken van vliegende vogels?

Begin met het fotograferen van grote (water)vogels

Er zijn niet alle vogels te zien. Dan is er deze kleine vogel die nogal verlegen is. Afgezien hiervan is het onmogelijk voor een zwarte vogel om op twijgen te zitten om deze geweldige foto te krijgen. Vertel me het beste wat ik kan zeggen voor vogels: rustig beginnen! Net zoals je je eerste rijlessen niet start met racen op Zandvoort Circuit, kun je geen ultrasoon snelle kleine kolibrie vangen. Gebruik grote vogels om de volgende keer te oefenen. Het is eenvoudiger zwanen en perziken te fotograferen dan vinken en kolibries.

Belichtingscompensatie

In plaats van een bepaald gebied te meten, kunt u het omgevingslicht compenseren door het te compenseren. Het is meestal gebaseerd op de belichtingsmeters van een camera aan de blauwe of witte hemel. Dit kan ertoe leiden dat de vogels donkerder worden op de foto. Als je de lichtbalans iets verandert om iets te verlichten, laat je het licht binnen. Controleer de camera handleidingen voor instructies over hoe de camera moet worden ingesteld. De foto’s genomen met behulp van RAW kunnen later compenseren voor het licht.

Compositie

Bekijk je composities eens goed. Het is ook mogelijk om vogels in het midden te zien. Probeer uit te zoeken waar de vogel zich bevindt, zodat je speciale foto’s kunt maken. Dit zou anders zijn dan hogere posities. Het fotograferen van de vogels maakt veel gebruik van het doel. Meestal valt het brandpunt op een tussenlocatie. Je kunt je focussen op vogelsoren (of je altijd richten op ogen). Uiteindelijk komt de vogel heel snel voor de scène. Als we een uniek beeld willen, moet dat echt zo zijn. Moet je ze zien.

Sluitertijd

De sluitertijd varieert afhankelijk van de situatie. Wanneer de vogels sluiter snelheden van ongeveer 1/500. Voor zoom-ins, controleer sluiter snelheden. In het algemeen mag men de brandpuntsafstand van 2 = diafragmasnelheid houden. Voorbeeld: Voor een zoom van 250 mm: 2 = 500, gebruik 1 500 sluitersnelheden. Dit is een manier om bewegingsvervaging te vermijden. Vliegende vogels hebben een directe sluitertijd nodig tot 1 500. Voor het vastleggen van deze actie, heb je sluiter snelheden van 1/1600 nodig.

Scherpstellen op de ogen

Hoe vang je vogels? Hou een oogje open! Op de kleinste diepte verliest de snavel het zicht. Als je het gevoel hebt dat dit probleem u stoort, verhoog je de diepte door een kleiner middenrif toe te voegen. Het is mogelijk om meer te leren van de lens en de ogen als je portretfotografie maakt. Hou oogcontact. Mijn fotograaf filmde deze Llori op de orchideeënboerderij in Luttelgeest. Hij ziet dat de vogel niet vrij naar binnen rent. Blijkbaar zien geeloogpinguïns er mank uit. (Whisper)

Een goede voorbereiding

Hebben we vogelfoto’s nodig? Het is ook belangrijk dat we de juiste training doen. U moet ervoor zorgen dat uw batterijen volledig geladen zijn, dat u uw telefoon veilig houdt, en dat u de juiste instellingen heeft om de juiste keuze te maken voor uw reis en dat u in optimale staat verkeert. Ik ga naar buiten als de tijd stil is. Zie het als een vroege middag of late avond. Je krijgt mooie lichten en als je’s nachts thuiskomt is het platteland rustig.

Instellingen

Vogelfotografie moet worden gedaan met de juiste instellingen. Bij stationaire vogels wordt de apicale kleppresélection (AV en AV) gebruikt. Het resultaat is een aantrekkelijke wazige achtergrond voor het f2.8 /4.0 voorbeeld. Voor vliegende vogels moet je kiezen voor de voorinstelling van de sluitersnelheid (TV en S). Hiermee kun je sluitersnelheid controleren en vogels bevriezen. Je kunt alles zelf configureren met deze M-modus.

3 Het gebruik van statieven of rijstzakken bij het fotograferen van vogels

Vogelfotografie wordt uitgevoerd met de hand en met de hand van een vissersboot of in rijstcontainers indien gewenst. De grootste voordelen van het hebben van telefoto statief of rijst zakken zijn ze verminderen trillingen en uw foto is meer in staat om te worden gezien zonder vervorming. Ik ben hier nieuwsgierig naar. Ik zal het in detail beschrijven.

Welke camera voor vogelfotografie: bridgecamera (compact), spiegelreflexcamera of systeemcamera?

Een paar geweldige vogelcamera’s laten zien? Wat voor camera’s zijn het belangrijkst? Hieronder volgt een beschrijving van de effecten. Heeft vogelfotografie een enorme zoom nodig? Daarom stel ik Bridge Camera’s voor. Een fotograaf heeft een goed focusbereik nodig, maar is een stuk goedkoper om een camera met meerdere lenzen te kopen.

ISO

Hoe hoger de ISO, hoe beter de verlichting. De sluitertijd neemt toe. Bovendien kun je vervormde foto’s krijgen. Als u wilt dat een vogel gefotografeerd wordt door een camera, kunt u de keuze hebben om een ISO handmatig in te stellen. Je krijgt geen onderbelichte foto’s omdat camera’s hun eigen correcte ISO waarden instellen.

Autofocus

In vogelfotografie heb je een automatische focus-modus nodig. Het is belangrijk voor uw fotografie om constant te blijven focussen. . Een tweede stap vereist dat de camera geconfigureerd wordt met AIservos (Canon) en AF-Cs (Nikon). Vogels kunnen niet stil blijven staan, en je camera zal continu blijven focussen.