De Nikon Z50 is de eerste systeemcamera van Nikon met een APS-C sensor. Nikon is later dan andere merken (zoals Sony) gestart met het ontwikkelen van systeemcamera’s. Je moet alleen niet denken dat ze daarom met hun modellen achterliggen. Met de Z50 is een bijzonder goede camera in de markt gezet die het waard is om nader te bekijken.

voorzien van een scherpe elektronische zoeker, een kantelbaar touchscreen en de diepe grip die typerend is voor de Nikon systeemcamera’s waardoor ze comfortabel in de hand liggen. De Eye-detection AF maakt de Z 50 een uitstekende camera voor portretten, terwijl u met continu-opnamen van maximaal 11 bps (met AF/AE) moeiteloos beweging kunt vastleggen. De Z 50 is volledig compatibel met de FTZ–vattingadapter van Nikon, die het mogelijk maakt NIKKOR D-SLR-objectieven met F-vatting met deze camera te gebruiken.

Beide DX-objectieven met Z-vatting zijn geoptimaliseerd voor de grote Nikon Z-vatting die zeer veel licht opvangt. Deze zoomobjectieven hebben een snelle, stille en stabiele scherpstelling waardoor ze even geschikt zijn voor video als voor foto’s. De zeer compacte NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR is een plat zoomobjectief dat zowel groothoekopnamen als portretten prachtig vastlegt. De NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR is een compact telezoomobjectief:.Met dit objectief kunnen gebruikers unieke portretten, maar ook actie in de vertevloeiend, stabiel en nauwkeurig vastleggen.

Sterke punten

Beeldkwaliteit