Zeer handzaam groothoekzoomobjectief voor systeemcamera’s
Hier. Daar. Overal. Met zijn veelzijdige brandpuntsbereik en snelle scherpstelling is dit groothoekzoomobjectief ideaal voor uiteenlopende onderwerpen. U krijgt de vrijheid om overal schitterende foto’s en video’s vast te leggen, van dagelijkse verkenningstochten tot grote avonturen. Van moment tot moment.
U hoeft zich niet in te houden
Dankzij de grote Z-vatting van Nikon kunt u met dit objectief voor DX-systeemcamera’s groothoek- én portretopnamen maken met meer details, diepte en kleur. Laat zien hoe prachtig de skyline van de stad eruitziet. Maak spontane groepsfoto’s of straatfoto’s die de sfeer van het moment weerspiegelen. Probeer het eens tijdens het filmen: u zult versteld staan hoe stabiel de opnamen zijn.

Midden in de scène
De groothoekzijde van het zoombereik is zeer geschikt voor opnamen in krappe ruimten. Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,2 m kunt u dichtbij scherpstellen op details.

Spontane momenten
Opvallende gezichtsuitdrukkingen of vluchtige gebaren kunt u met schitterende details vastleggen, zelfs wanneer u fotografeert bij weinig licht. De bokeh is vloeiend en levert prachtig onscherpe achtergronden op.

Video om van te genieten
Met dit objectief kunt u moeiteloos overschakelen van sfeerbepalende groothoekopnamen naar close-ups. 4K-video-opnamen zijn scherp en stabiel, zelfs als u filmt terwijl u loopt.

Hier. En nu.
Foto’s of video’s, dit NIKKOR Z-objectief blinkt uit in elke situatie. Dankzij de ingebouwde vibratiereductie kunt u fotograferen met sluitertijden die tot 4,5 stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn.¹ U kunt heldere foto’s maken terwijl het daglicht langzaam verdwijnt of filmen zonder de ongewenste effecten van cameratrilling. De scherpstelling is snel en vrijwel geluidloos.

Houd zelf de controle
De geluidloze instelring kan worden gebruikt voor belangrijke functies zoals handmatige scherpstelling, diafragmaregeling (handig om in of uit te faden tijdens video-opnamen) of belichtingscorrectie.

Wees voorbereid
Mis nooit meer een fotokans. Het intrekbare objectiefmechanisme zonder knoppen is snel en gebruiksvriendelijk. U kunt het objectief eenvoudig in- of uittrekken door aan de zoomring te draaien.

Licht en klein
Dit zoomobjectief voor DX-systeemcamera’s weegt slechts 135 gram en is zeer compact wanneer het is ingetrokken. Wanneer u het objectief intrekt, wordt het vergrendeld, zodat het niet onverwacht openschuift.

 

 

Component voor MILC
Lensstructuur (elementen/groepen) 16/12
Minimum aperture number 22
Dichtstbijzijnde focus afstand 0,2 m
Maximum aperture number 3,5
Lens mount interface Nikon Z
Brandpuntbereik ? 16 – 50 mm
Aantal diafragma bladen 7
Reproductie ratio 0.23x
Zoomcapaciteit Ja
Kijkhoek, horizontaal 83°
Afbeeldingsensor format DX
Interne focus (F) Ja
Prestatie
Compatibele camera merken Nikon
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Design
Kleur van het product Zwart
Technische details
Optische zoom ? 3x
Gewicht en omvang
Diameter 7,0 cm
Maat filter 4.6 cm
Lengte 3.2 cm
Gewicht ? 135g
Inhoud van de verpakking
Lensdop inbegrepen Ja