Eén vatting. Eindeloze inspiratie.

Een wereld aan NIKKOR-objectieven. Vele mogelijkheden.

Breid het repertoire van je Nikon Z-camera uit met objectieven met F-vatting.

 

Lever niets in

De tweede generatie vattingadapter FTZ II maakt het gebruik van een objectief met F-vatting samen met je Nikon Z-camera comfortabeler dan ooit. Dankzij de verbeterde ergonomie is er voldoende ruimte om je vingers comfortabel te plaatsen wanneer je verticaal opnamen maakt, zelfs wanneer je handschoenen draagt. Welk objectief met F-vatting je ook gebruikt, er is geen verlies aan beeldkwaliteit en NIKKOR-objectieven zonder vibratiereductie (VR) profiteren bovendien van meer scherpte.*

 

* De FTZ II-vattingadapter werkt in totaal met ongeveer 360 objectieven met F-vatting waarvan er 90 van het type AF-S, AF-P of AF-I zijn en volledige AF/AE-mogelijkheden hebben.

 

Scherper dan ooit

 

Fotograferen met automatische belichting is met honderden objectieven met F-vatting mogelijk gemaakt. En objectieven met F-vatting met een ingebouwde autofocusmotor behouden volledige autofocusmogelijkheden.*

 

* Volledige AF/AE wordt ondersteund bij gebruik van FX- of DX AF-S-type G/D/E, AF-P-type G/E, AF-I-type D en AF-S/AF-I-teleconverters.

 

Stabieler dan ooit

 

Als je een objectief met F-vatting met VR gebruikt, wordt het detecteren van het draaien en verticaal kantelen in het objectief aangevuld met detectie van horizontaal kantelen in de camera. En als je met een objectief met F-vatting zonder VR fotografeert, wordt het draaien en horizontaal en verticaal kantelen in de camera gecorrigeerd.

 

Het NIKKOR-uiterlijk

 

Naadloos in meer dan alleen bediening. De FTZ II is afgewerkt in lakwerk met de uitstraling van leer, waardoor je objectief met F-vatting wat betreft uiterlijk vloeiend overgaat in de adapter. En met je Nikon Z-camera.

 

Fotografeer waar je wilt

 

Een stofbestendige en druipwaterdichte constructie bevat rubberen afdichtingen voor objectief- en camera-aansluitingen en voor knoppen en hendels. De stevige, lichte cilinder van een magnesiumlegering houdt in dat je altijd op alles bent voorbereid.